Fokus på affald og bæredygtighed ved Helsingør Havne

I denne uge bærer Helsingør Havne præg af et fokus på plastik og bæredygtighed. Det sker både med et gensyn fra en kæmpefisk og et skib ladet med artister.

Kæmpefisken der er fremstillet af blandt andet opfisket plastikaffald fra Øresund under temaet ’Livet i Øresund’ fra 2014 er igen blevet sat frem til skue foran Kulturværftet. Bag kæmpefisken af plastikaffald står en japansk kunster, der kalder sig Yodogawa Technique.

Ud over en fisk af affald har sejlskibet Hawila også lagt til kaj ved Helsingør Havnes Kongekaj. Hawila er et 34 meter langt to-mastet sejlskib. I sin 83 årige levetid har Hawila både fungeret som fragtskib, skoleskib og som privat sejlskib indtil en gruppe entusiastiske unge overtog i 2014.

Hawila har tidligere, 2016, sat fokus på situationen omkring flygtninge, da skibet havde påmonteret en stor oppustelig flygtning. Nu sætter Hawila fokus på bæredygtighed og affald i havet.

Hawilas projekt omkring bæredygtighed er i sin opstartsfase og vil starte med forestillinger til sommer i landets havne, men indtil da kan I se Hawila i sin hjemhavn, Kastrup Gammelhavn, hvor det lørdag den 22. september 2018 er muligt at se en forestilling.

Se eller gense Yodogawa Technique’s kæmpefisk af plastik foran Kulturværftet

Hawila er planlagt til at afgå fra Helsingør Havne torsdag den 20. september.

Se flere nyheder fra Helsingør Havne her