Selv om corona havde spændt ben for en traditionel fejring af håndværkerne fra B&O Byggeindustris arbejde med at opføre Kajaklubben Krogens klubhus på Helsingør Nordhavn, så lykkedes det alligevel at arrangere et “corona-venligt” rejsegilde i flere etaper på havnen.

Torsdag den 25. marts var det Helsingør Kommunes borgmester, der sammen med repræsentanter fra entreprenøren, håndværkerne, Helsingør Havne og Kajakklubben Krogen, der deltog i rejsegildet. Senere på dagen, ved kajakklubbens træning, var der rejsegilde i egen ”corona-boble” for kajakklubbens medlemmer, og efter påske bliver håndværkerne fejret med en frokost.

En festlig milepæl
Helsingør Havne er glad for, at det er lykkedes at afholde rejsegildet.

”Et rejsegilde er altid en festlig milepæl. Ikke mindst i et projekt som dette, der har været undervejs længe før Helsingør Havne blev koblet på som bygherre. Det er ærgerligt, at vi ikke kan fejre dagen på traditionel vis, men vi må tage revanche med et kæmpe arrangement, når byggeriet skal indvies til sommer,” siger projektleder Lene Jensen, Helsingør Havne.

Maritimt fritidsliv i smukke rammer
Kajakklubbens medlemmer kan se frem til et klubhus på 170 kvadratmeter, i to etager og beklædt med sort træ. Helt som klubbens kajakopbevaringshus og naboen Helsingør Sejlklub, og på en central placering, der vil bidrage til et endnu bedre maritimt foreningsliv på Nordhavnen.

Et klubhus der forhåbentligt vil give flere borgere mulighed for et maritimt fritidsliv.

“Vi er så heldige, at vi bor tæt på vandet. For udover at det giver livskvalitet, så giver vores beliggende os en masse muligheder. Ikke mindst i vores fritid, hvor der er mange muligheder for at udfolde sig maritimt. Med vores investering i et nyt og moderne klubhus håber jeg, at endnu flere borgere vil få glæde af livet på havet, ligesom jeg forventer, at det vil skabe endnu mere liv på havnen. Ikke mindst i sommerhalvåret,” forklarer  borgmester Benedikte Kiær, Helsingør Kommune.

Forventningerne er også store hos Kajakklubben Krogen, hvor formand Steen Agerskov Sørensen især ser frem til at få et klubhus, der giver plads til klubbens liv hele året:

”Vi glæder os til nogle væsentligt mere moderne og rummelige bade- og omklædningsfaciliteter og ikke mindst et klublokale, hvor vi rent faktisk alle kan være til stede på samme tid. I dag er det sådan, at vi skal begrænse os, når vi afholder arrangementer i kajakklubben. Og så bliver det naturligvis rart, at vi nu får opvarmede lokaler, så vi i fremtiden også kan afholde arrangementer i klubben om vinteren.”