Krydstogt

Krydstogt

Et anløb i Helsingør er en ideel krydstogtsoplevelse. Krydstogsskibe ligger til kaj lige midt i den historiske bykerne med Hamlets slot Kronborg som nærmeste nabo. Alt i byen er i gåafstand, og med kun en times kørsel til København og resten af Nordsjælland er udflugtsmulighederne utallige.

Helsingør Havn har i de seneste år markeret sig som en attraktiv krydstogtshavn. Med turistattraktioner i verdensklasse som Kronborg og Museet for Søfart, et væld af kulturtilbud og beliggenheden på kanten af nationalparken Kongernes Nordsjælland har vi valgt at satse på at udvikle havnen som krydstogtsdestination. Vi anslår, at vi inden for de kommende 5 år vil have op mod 15-20 årlige krydstogtsanløb.

Vi sætter god service i højsædet og opfylder alle krav til modtagelse af krydstogtsskibe. Anløbsforholdene er gode med dybt vand både langs kajen, i havnebassinet og helt inde under land uden for havnen. Skulle et skib være for stort til at kunne gå ind i havnen, kan vores flydebro tage imod mange tenderbåde på én gang.

Kongekajen kan tage imod de fleste krydstogtsskibe

Kongekajen, som er havnens fornemste kaj, ligger lige midt i den historiske bykerne med direkte udsigt til Kronborg. Kajen har fået sit navn, fordi det danske kongeskib ofte indleder sit årlige sommertogt her. Kajen kan benyttes af de fleste krydstogtskibe på op til 150 m med en dybgang på op til 6,5 m. Passagererne kan landsættes og tages op direkte fra kajen, hvorfra der er gåafstand til Kronborg, Museet for Søfart og det levende handelsliv i den historiske bykerne.

Vi har også plads på Reden

De meget store krydstogtsskibe på over 150 m eller med en dybgang på over 6,5 m kan ikke gå ind til Kongekajen. I stedet kan vi tilbyde gode og velbeskyttede ankerpositioner på Reden kun 0,25 sømil SSØ for havnen. Turen herfra til havnen i tenderbåd tager kun 5-10 minutter, og der lægges let til ved flydebroen lige nord for Kongekajen i byens centrum. Flydebroen er 90 meter lang, 6 meter bred og kan anløbes af mange tenderbåde på én gang.