Bådplads i Nordhavnen

Jeg vil gerne have en bådplads i Nordhavnen

Nedenfor kan du læse om, hvordan du får bådplads i Helsingør Nordhavn.
Der findes bådpladser for næsten alle typer joller og lystbåde.

Der er ikke kajakpladser på Nordhavnen.
Har du en kajak – eller en jolle – så råder vi også over to mindre jolleanlæg i Ålsgårde og Strandhave, som du kan læse mere om under ’Joller og kajakker’.

Bopæl i Helsingør Kommune

Helsingør Nordhavn er en kommunal havn. Du skal derfor have folkeregisteradresse i Helsingør Kommune for at kunne få en fast bådplads hos os. Bor du ikke i kommunen, kan du komme til at ligge i havnen i kortere eller længere tid ved at betale gæsteleje.

Kontakt havnekontoret på tlf. 49 28 10 80, hvis du vil høre mere om denne mulighed.

Optagelse på venteliste

Nordhavnen er en meget populær havn, og trods havnens størrelse har vi i øjeblikket ventetid på de fleste typer bådepladser. Du kan blive skrevet på venteliste ved at henvende dig på Havnekontoret eller ved at udfylde blanketten her.

Det koster 200 kr. at komme på ventelisten.

Når beløbet er betalt, står du på ventelisten. Vi tildeler bådpladser i den rækkefølge, ansøgningerne er registreret hos os, men ventetiden på de forskellige bådtyper er forskellig. Det er derfor svært at sige, hvornår du kan forvente at få en bådplads. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvor du står på ventelisten.

Nyt girokort hvert år

Hvert år i januar sender vi et nyt girokort til alle, der står på venteliste. For at blive stående på ventelisten, skal betalingsfristen overholdes. Ellers sendes en rykker, og hvis gebyret stadig ikke betales, bliver man slettet af ventelisten. Ventelistegebyret refunderes ikke ved tildeling af fast bådplads.

Hvis du får en anden båd, mens du står på ventelisten

Hvis du, mens du står på ventelisten, får en anden båd end den, du oprindeligt blev skrevet op til en plads til, skal du kontakte havnekontoret. Ventelisteancienniteten ændres ikke ved ændring af båd, men der er forskellige ventetider til de forskellige bådstørrelser.

Tilbud om fast plads

Når der er en ledig plads, kontakter vi til dig telefonisk eller skriftligt. Vi fortæller hvilken plads, du kan få, og vil du have pladsen, så vend tilbage til os inden svarfristens udløb. Siger du ja tak til pladsen, så byder vi dig velkommen ombord, og guider dig videre herfra.