Krydstogtskibet Queen Mary 2 lagde den 14. august 2018 for anker ved Reden ud for Helsingør Havn. Med sig havde hun knap 2.600 krydstogtpassagerer og ca. 1.250 besætningsmedlemmer.

Mens 750 af krydstogtturister havde på forhånd bestilt guidede ture til eksempelvis Kronborg, Fredensborg og Frederiksborg Slotte. Fik resten af turisterne fik de otte timer i land til at gå i Helsingør By, hvor de nød den gamle bykerne, Kronborg Slot, Kulturværftet og andre attraktioner, som Helsingør kan byde på.

På Kulturværftets Spisehus kunne de ekstra turister i byen godt mærkes i restauranten. I Spisehuset var de ekstra gæster både turister og helsingoranere, som kom til havnen for at se det store krydstogtskib.

På Kronborg Slot var den øgede aktivitet også tydelig. ”Selvom vi kan ikke sige nøjagtig, hvor mange gæster der kom fra skibet, er alle enige om, at de kunne mærke flere gæster end sædvanlig.”, siger, kommunikationsansvarlig, Nikki Jeffries, og fortsætter ”Der var en god stemning på slottet og vi fik besøg af både grupper på forudbestilte ture, gæster på egen hånd og besætningsmedlemmer.”

Havnechef i Helsingør Havne, Jesper Schrøder, siger i forbindelse med Queen Mary 2s anløb til Helsingør Havn: ”Jeg var selv oppe og kigge i Helsingørs gågader, hvor de 1.700 turister virkelig fik skabt liv i byen, men der er plads til mange flere.”

”Det var enormt dejligt at se, hvordan turisterne gik rundt i den gamle bykerne og skabte liv og ekstra omsætning til byen”, fortsætter Jesper Schrøder, som står i spidsen for et havneprojekt, som om få år skal munde ud i en kaj, som kan tiltrække flere krydstogtskibe, turister og omsætning til Helsingør.

Ifølge en undersøgelse lavet blandt krydstogtturister i København forbruger hver krydstogtturist ca. 180 kroner mens de er i land. Ved Queen Mary 2s anløb i går svarer det til, at de 1.700 krydstogtturister, som kom i land, skaber en ekstraomsætning hos restauranterne, musseerne og andre butikker i Helsingør By på over 300.000 kroner.

”Den omsætning som krydstogtturisterne skaber i Helsingør viser, at vi som havn kan være med til at give noget tilbage byen i form at øget omsætning, liv og aktivitet i byen, hver gang der kommer et krydstogtskib til byen”, afslutter Jesper Schrøder.

For mere information kontakt Jesper Schrøder, havnechef i Helsingør Havne, på 2840 8308 eller på jsc02@helsingor.dk

Se flere nyheder fra Helsingør Havne her