Segwayfirmaet Segs er for en tid flyttet ind på Helsingør Nordhavn med deres tohjulet, el-drevne og selvbalancerende køretøjer, der opbevares i en container på asfaltpladsen ved Frk. Marina – tæt på græsplænen og fisken.

Turforretningen har tidligere haft til huse på Kulturværftet, men er blevet hjemløse nu, hvor renoveringen af værftshallerne skal i gang. Helsingør Havne har aftalt med Segs, at de for en periode på tre år, kan opstille en container, når havnen ikke anvender pladsen til opbevaring af både. Typisk vil containeren stå på pladsen i sommerperioden.

Segway-forretningen fungerer på den måde, at der er åbent, når der er kunder, der har booket en tur. I den forbindelse har havnen aftalt med Segs, at de må øve med deres kunder indenfor en markeret firkant på asfaltarealet, og når alle har lært at køre, så ruller de ud af Nordhavnen på tur rundt i byen.

En enkelt af turene ”Segs on the Beach”, der har været en del af konceptet i årevis, går dog til havnepromenaden og videre til strandpromenaden til Marienlyst. En tur som har været på programmet i årevis uden, at der har været trafikale problemer.