I anledning af indvielsen af en ny affaldsopsamler – Seabin – i Nordhavnen i dag, havde havnen besøg af TV 2 Lorry og Helsingør Dagblad, hvor bæredygtighedsansvarlig Anna Prytz fra rederiet Forsea og akvariechef Jens Peder Jeppesen fra Øresundakvariet blandt andet hoppede i vandet for at demonstrere, hvordan den maritime affaldsopsamler kan indfange alverdens affald, der flyder rundt i vandet.

Den nye Seabin kan ses ved Strandpromenaden, tæt på Vandlaboratoriet, og er den anden Seabin på Helsingør havnes områder. For et år siden blev den første Seabin taget i brug i havnen ud for M/S Museet for Søfart.

Det er meningen, at de to Seabin skal være en del af den forebyggende indsats mod plastforureningen af havene og, at Øresundsakvariet vil anvende affaldsopsamlerne til undervisningsformål i forbindelse med skolebesøg på akvariet.

Etableringen af de to Seabin er kommet i stand ved et samarbejde mellem Forsea, Øresundsakvariet og Helsingør Havne. Det er rederiet Forsea, der har betalt for affaldsopsamlerne, der koster omkring 60.000 kr. stykket.