Oplevelser på havnene

Som gæst på havnene er der gode muligheder for et væld af oplevelser, hvad enten du er sejler eller har fødderne solidt på land. Der er maritime aktiviteter, hygge, kultur, historie og en bymidte tæt på havnene.

Hvad enten du er sejler, turist eller indfødt helsingoraner, kan du her læse mere om, hvad du kan opleve på havnene:

Hos os er der et hav af oplevelser – til lands og til vands.

Vi glæder os til at se dig!

Kulturhavnen

Helsingør Havn – også kendt som “Kulturhavnen” – er et udflugtsmål i verdensklasse. Her ligger verdenskendte bygninger som Kronborg og Museet for Søfart som baggrund for smukke historiske fartøjer og masser af lystfiskerbåde, som kan tage dig med ud på Øresund. Ligesom du også kan vælge at tage en smuttur med færgerne til Sverige.

Læs mere om Helsingør Havn her:

Helsingør Nordhavn

Besøg vores lystbådehavn Helsingør Nordhavn, hvor der er havnehygge, isboder, restaurant, fiskeriudsalg, røgeri, caféer, galleri, forretninger, maritime aktiviteter og både indendørs- og udendørs akvarium. Husk også de gratis fornøjelser: Hop på hoppepuden i sommersæsonen og fang masser af krabber og hundestejler i havnens bassiner.

Læs mere om Helsingør Nordhavn her:

Brug byen

Shopping, spisning og indkøb

I Helsingørs bykerne finder du alt hvad hjertet begærer af butikker og spisesteder. En særlig oplevelse er et besøg i Værftets Madmarked, som er et sprudlende streetfoodmarked i de gamle værftshaller.

Har du brug for et supermarked, ligger Kvickly i Stjernegade tættest på lystbådehavnen. Du finder også en Føtex i Bycentret på Sturüps Plads og en FaktaQ på Helsingør Station.

Byens turistattraktioner

De fleste kender Kronborg, Søfartsmuseet og Kulturværftet, men byen har også en lang række mindre kendte museer og seværdigheder. Tag fx på Danmarks Tekniske Museum, Øresundsakvariet eller besøg de fine lokale specialmuseer, hvoraf Værftsmuseet er et af dem. Byens kirker og kloster er også et besøg værd.

Besøg omegnen

Det naturskønne Nordsjælland er netop blevet til den nye nationalpark ’Kongernes Nordsjælland’. Her er mange fine udflugtsmål, som kan besøges med udgangspunkt i Helsingør. Esrum Kloster og Nyruphus er begge gode steder at tage hen på familieudflugt. En anderledes kunstoplevelse får du på Rudolf Tegners Museum, hvor en stor del af oplevelsen er turen rundt til de udendørs skulpturer i det smukke landskab.

Få mere inspiration her: