Kulturhavnen – maritime oplevelser i særklasse

Sådan blev Helsingør Havn til Kulturhavnen

Helsingør Skibsværft på Helsingør Havn var et af Danmarks største, og næsten alle helsingoranere havde familiemedlemmer med job på værftet. I 1983 sluttede en æra, da værftet lukkede. Lukningen berørte byen dybt, men fremsynede politikere og byens ildsjæle lagde kræfterne sammen og transformerede områderne omkring Helsingør Havn fra skibsværft til det unikke område ’Kulturhavnen’, hvor kultur- og havneformål i dag lever side om side.

Download vores brochure om havnen her eller læs mere nedenfor.

Minicruise og maritime oplevelser

Langs Kulturhavnens kajer finder du et væld af spændende nye og gamle skibe.

I sæsonen kan du komme på tur med den kulfyrede isbryder ’S/S Bjørn’ og besøge fyrskibet ’Gedser Rev’. Der er ofte smukke bevaringsværdige træskibe i havnen, og er du heldig, ligger Kongeskibet ’Dannebrog’ eller et stort krydstogtsskib ved Kongekajen. Du kan også bare hænge ud på en bænk i solen og nyde havnelivet og de andres aktiviteter.

Tag med ud og fisk med lystfiskerbådene

Der er masser af kulturelle oplevelser at hente på Kulturhavnen, men er du mere til frisk luft end fine museer, ligger en stribe lystfiskerbåde klar til at tage dig med ud på fisketur på Øresund, så du kan fange din egen aftensmad. Husk at booke i forvejen.

Tag på smuttur med færgerne

I Helsingør er en færgetur en oplevelse i sig selv. På Sundbussen er hygge, mad og underholdning i højsædet. Et eventprogram med bl.a. musik, børnearrangementer og fest gør Sundbussen unik – og på en returbillet kan du tage lige så mange ture frem og tilbage, som du vil.

Med Scandlines får du kun én tur, men til gengæld er der afgang tre gange i timen, og du kan have bilen med. Efter kun 20 minutter sætter du foden på svensk jord. I færgens shop er der altid gode tilbud til de købelystne.

Uanset hvad du vælger, er udsigten fra søsiden til byens historiske bykerne og Kronborg altid spektakulær.

Du kan også bare hænge ud på en bænk i solen og nyde havnelivet.