Kulturhavnen – maritime oplevelser i særklasse

Helsingør Skibsværft på Helsingør Havn var et af Danmarks største, og næsten alle helsingoranere havde familiemedlemmer med job på værftet. I 1983 sluttede en æra, da værftet lukkede. Lukningen berørte byen dybt, men fremsynede politikere og byens ildsjæle lagde kræfterne sammen og transformerede områderne omkring Helsingør Havn fra skibsværft til det unikke område “Kulturhavnen”, hvor kultur- og havneformål i dag lever side om side.

Historisk Havn Helsingør

Du finder spændende gamle skibe i Historisk Havn Helsingør, der ligger i Dok 2 ved Kulturværftet.

Der ligger blandt andre museumsskib og isbryder “S/S Bjørn”, Fyrskib NR XVII også kaldet “Gedser Rev”. I  sommersæsonen ligger der ofte mange andre historiske og interessante skibe.

Der er altid smukke bevaringsværdige skibe i havnen, og er du heldig, ligger Kongeskibet Dannebrog eller et stort krydstogtsskib også ved Kongekajen.

Læs mere om Historisk Havn Helsingør og de bevaringsværdige skibe.

Sejl med lystfiskerbådene

Der er masser af kulturelle oplevelser at hente på Kulturhavnen, men er du mere til frisk luft end museer, ligger en stribe lystfiskerbåde klar til at tage dig med på fisketur på Øresund, hvor du kan fange din egen aftensmad.

Husk at booke plads i forvejen.

Smuttur med færgerne

I Helsingør er en færgetur en oplevelse i sig selv. På Sundbussen er hygge, mad og underholdning i højsædet. Et eventprogram med bl.a. musik, børnearrangementer og fest gør Sundbussen unik – og på en returbillet kan du tage lige så mange ture frem og tilbage, som du vil.

Med Øresundslinjen får du én tur, men til gengæld er der afgang tre gange i timen, og du kan have bilen med. Efter kun 20 minutter sætter du foden på svensk jord. I færgens shop er der altid gode tilbud til de købelystne.

Uanset hvad du vælger, er udsigten fra søsiden til byens historiske bykerne og Kronborg altid spektakulær.

Du kan også bare hænge ud på en bænk i solen og nyde havnelivet.